Πάμε για την Φύση να κάνουμε Οικολογικό τουρισμό

Στη Ψήφτα υπάρχει ο υδροβιότοπος της λιμνοθάλασσας της Ψήφτας, που αποτελεί καταφύγιο για πολλά ήδη πουλιών και έχει τεράστια σημασία για τα μεταναστευτικά πουλιά. Σύμφωνα με μελέτες ειδικών ορνιθολόγων έχει εκτιμηθεί ότι 89 είδη πουλιών από 34 διαφορετικές οικογένειες μεταναστεύουν ή διαχειμάζουν σε αυτόν τον τόσο σημαντικό υδροβιότοπο. Τα πουλιά, τρυγώνια, ορτύκια, τσίχλες, μπεκάτσες, μελισσουργοί, συκοφάγοι και άλλα, βρίσκουν τροφή και ασφαλή χώρο να κουρνιάσουν. Επίσης, αποτελεί σημαντικό καταφύγιο για διαχειμάζοντα πουλιά, κυρίως κύκνους, ερωδιούς και πάπιες.

  Στην Τροιζινα υπάρχει το Διαβολογεφυρο μια απόκρημνη περιοχή με άγρια ομορφιά. που βρίσκεται μετά το χωριό της Τροιζήνας. Είναι μια πανέμορφη χαράδρα με πλούσια βλάστηση, γεμάτη από πικροδάφνες, αιωνόβια δέντρα και πλατάνια. Στο βάθος της τρέχει ένα μικρό ποτάμι, το οποίο κατεβαίνει από τα βουνά δημιουργώντας σε ορισμένα σημεία του μικρές λίμνες, ανάμεσα από τεράστια βράχια. Το φαράγγι είναι περπατητό, είναι καταπράσινο, χωρίς ίχνος πολιτισμού και περιλαμβάνει πολλές κολύμπες, jump, τσουλήθρες και νερό ακόμη και το καλοκαίρι.

Περπατώ στο ηφαίστειο!
Αλήθεια, πόσοι ξέρουν ότι δίπλα στην Αθήνα ανασαίνει το ηφαίστειο των Μεθάνων; Πολύ περισσότερο, πόσοι γνωρίζουν ότι μετά από μια εύκολη και σύντομη πεζοπορία μπορούν να «κατακτήσουν» τον σπουδαιότερο ηφαιστειακό κρατήρα της Χερσονήσου; Εφοδιαστείτε με νερό, φορέστε ορειβατικά παπούτσια και ετοιμαστείτε για μια πεζοπορία όλο εκπλήξεις.

natural tourism domatia poros natural tourism poros natural tourism